Bouw je eigen Arduino

Een arduino kun je op de Chinese markt voor minder dan 13 euro kopen. Een origineel kost het dubbele.

Ik heb al eerder een stukje geschreven over de cheapduino. Hier het vervolg.

Op internet circuleren meerdere tutorials voor het zelf maken van een arduino. Steeds vraagt men zich af of het wel zo veel goedkoper is. Het antwoord is ja en nee.

Een zelfbouwarduino is goedkoper, omdat je vaak niet alle onderdelen nodig hebt. De hele stroomregulatie is overbodig, als je alles via de USB kabel kunt doen. Die heeft 5 volt. 10 uF condensator met een poot in de aarde en de andere op de 5 volt. De USB naar seriele chip (FTDI) kun je los op een kaartje gebruiken om zoveel arduino’s te programmeren als je wil.

Al met al kun je voor 8,50 een volledig functionerende arduino met strooregulatie maken. De ftdi chip/kaart kost dan nog minimaal 10 euro extra. Dan zit je op 18,50, wat weer duurder is dan 1 chinees origineel.

Zelf vindt ik het super handig, want omdat ik de ATMega in het breadboard prik, heb ik alles bij de hand op één ‘blokje’ voor de kleinere projectjes. Ik laat de ATMega vaak gewoon zitten. Maar alles is weer tot z’n onderdelen uiteen te halen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>