cheapduino

Bij floris.cc kost een Arduino (Uno Rev3)  23,80 euro (exclusief verzendkosten)

Dit is de goedkoopste arduino die ik gevonden heb. 12,66 euro (geen verzendkosten)


Vervolgens heb ik op ebay gekeken hoe een arduino “uit losse onderdelen” zou kosten. Van belang is dat een “hele arduino” vaak niet nodig is. Zeker als je van plan bent het ding in zijn draden te laten hangen. Vaak moet ik een projectje mollen, omdat ik de arduino nodig heb. Ik heb zo goedkoop mogelijk besteld bij wel 10 leveranciers. Steeds geen verzendkosten, wat enorm scheelt. Alles komt dan wel pas over een maand uit met name China aan.

In het zoeken naar de juiste ballans tussen prijs en hoeveelheid ben ik geëindigd met  alle onderdelen voor:

  • 10 arduino’s
  • 10 arduino-bedjes (alles behalve de ATmega chip en het breadbord)

Ik houd dan nog 220 LEDjes, 100 weerstandjes en een zooi ander spul over. (Overhead)

Hier een overzicht van mijn bestelling en de doorberekende kostprijs per arduino.

Ik moet het spul nog binnen krijgen, in elkaar zetten en testen. Als alles werkt heb ik voor MINDER dan de prijs van 1 arduino Uno R3 bij Floris.cc, een andere arduino UNO, die ik kan gebruiken om een EXTRA ATMega chip te programmeren PLUS 2x een geheel klaarliggend bed voor de IC inclusief stroomregulatie en crystal en als extra BONUS 32 LEDjes, 20 weerstandjes, 8 diodes, een push button en twee condensatortjes omdat ze nu eenmaal over zijn.

 

wordt vervolgd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>