Olimex

Deze kleine computer van Olimex lijkt op een arduino. Hij heet dan ook DuinoMite. Ik heb er een extensie kaartje bij, waarop ik een toetsenbord en een monitor plus geluid kan aansluiten. Er is dan geen externe computer nodig. Je kunt het ding direct programmeren. Dit gaat via een basic-programmeertaal, die me helemaal terug in de tijd zette. Geweldig retro. Ik sloot het ding aan en schreef een klein programmaatje (Conway’s life game) en het werkte.

Het spreekt voor zich dat je er ook een heleboel in- en output pinnetjes bij hebt, waarop je alle sensoren kunt aansluiten. Er zit zelfs een extra verlengstuk bij, waarop je arduino-shields kunt prikken.

Onderop het bordje zit een micro SD kaart-houder. Deze dient als “harde schijf”. De PIC processor zelf heeft wat flash en eeprom geheugen. Ook hier kun je programmaatjes op kwijt.

Zie hieronder mijn simpele poging. NB: het schreef zo lekker voor de vuist weg in BASIC, dat het programmaatje uit het filmpje zo uit de losse pols ingetikt kon worden. En het werkte!

BELANGRIJK is dat dit een perfecte – simpele, maar super uit te breiden computer voor kinderen is. Ik wacht nog op de Raspberry pi bestelling: deze computer is ECHT voor onderwijs bedoeld. Is super goedkoop en vervangt zeer veel functionaliteit van een gewone computer. EN het slurpt veel minder energie.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>